Foodlab

FoodLab

Stimulate your senses at food events

Foodies, cooking enthusiasts, local producers and innovators: you will encounter them at FoodLab. This meeting place at the Library will appeal to all your senses. There is always something to taste, smell, see or feel. But your mind is also stimulated. Learn exactly what it is that's on your plate at one of our food events, learn about its nutritional value, where it was produced and what innovative technologies were involved.

Kook je kerstdiner samen met het FoodLab

Kerst ziet er dit jaar anders uit dan normaal: minder mensen op bezoek en 1,5 meter afstand. Het FoodLab en de StadsTuinderij maken er samen met jou alsnog een bijzondere kerst van met drie heerlijke gerechten die je zelf kan koken. 

Bekijk hier de recepten

Recept van de maand

Iedere maand verschijnt er een nieuw recept online dat is gebaseerd op één van de seizoensgroentes van de Stadstuinderij Piushaven. Een lokale chef gaat hiermee aan de slag en legt op duidelijk wijze uit hoe je dit thuis kan namaken. 

Bekijk hier Foodlab recept #1: Turkse börek

BEKIJK HIER FOODLAB RECEPT #2: COUSCOUS MET TUINBONEN EN COUSCOUS

Bekijk hier foodlab recept #3: quiche met andijvie en blauwe kaas

bekijk hier foodlab recept #4: truffel aardappelsalade met gevulde eieren

BEKIJK HIER FOODLAB RECEPT #5: Gemarineerde tomaten met burrata

Kaasprinters en kauwbare kevers

Op allerlei verschillende manieren brengt het FoodLab mensen samen met een fascinatie voor eten, koken en voeding. We volgen de trends en seizoenen, en spelen tijdens debatten en workshops in op lokale thema’s die mensen bezighouden: van 3D-kaasprinters tot urban farming, van biobased verpakkingen tot eetbare insecten.

In het FoodLab raak je nooit verzadigd

Het FoodLab heeft zich aangepast aan haar thema: het lab heeft geen vaste vorm. Ons mobiele FoodLab vind je meestal op de begane grond van de LocHal, maar het is ook regelmatig te vinden als extra ingrediënt bij activiteiten op andere plekken in de Bibliotheek. Ook in de LocHal expositieruimte kom je ons tegen. Samen met Kunstloc Brabant maken we exposities, waarbij we lokale voedselproducenten en kunstenaars vragen om zich samen te buigen over een lokaal voedselvraagstuk.

FoodLab Kidsclub

Het FoodLab is er ook voor kinderen! Van een insecten-foodchallenge tot een ware waterproeverij, er valt van alles te ontdekken bij de FoodLab Kidsclub. Ieder seizoen is er een reeks verrassende activiteiten, en leren kinderen stiekem ook een heleboel over bewust en gezond eten.

Bezoek een van de food events van het FoodLab

LocHal-foodlab

Ideeën voor een event of workshop in het FoodLab?

We dagen je uit samen met ons invulling te geven aan de programmering in het FoodLab. Heb je een honger naar meer kennis over voedsel? Heb je een idee voor een interessante workshop? Zoek je een partner voor een nieuw lokaal foodproject? Laat het ons weten!

Programmamaker FoodLab Halima Özen

Halima Özen

Programmamaker Bibliotheek LocHal
foodlab@bibliotheekmb.nl

Meer ruimtes

LocHal DigiLab Cyber

DigiLab

Discover the latest technology. Awaken the inventor in yourself. Come and experiment with new technologies and the latest in hardware and software. At DigiLab, you get hands-on experience with 3D