
Schrijvers
Ontmoet de leukste fantasy- en science fiction schrijvers tijdens Fantastic Reads en vraag ze het hemd van het lijf.
Petra Doom
Petra Doom schrijft fantasy, YA, poëzie en songteksten. Ze studeerde kunst- en cultuurwetenschappen, gefascineerd door de gelijkenissen en verschillen tussen culturen. In haar verhalen geeft ze graag oude, mythologische elementen een nieuwe twist. Ze is auteur van onder meer de urban fantasy-trilogie 'Overstekers' en de YA-reeks 'Kinderen van Orpheus'.
Lees meer over Petra


Esther Wagenaar
Esther Wagenaar is auteur van de SF/fantasy-serie Terra 7. De serie speelt zich af op een oude Aardse kolonie waar men een ideale samenleving zou vormen en waar 500 jaar geen contact mee is geweest. Als wetenschappers gaan kijken hoe het de kolonisten is vergaan, stranden ze op de planeet. Ze raken steeds dieper betrokken bij de bewoners die door genetische manipulatie er net zo extreem uit zien als de planten en dieren op Terra 7.
Patty van Delft
Patty van Delft is de auteur van de Nederlandstalige Drägan Duma trilogie, waarvan het eerste deel is bekroond met de derde plaats in de Hebban Fantasy Awards. Deze trilogie vertelt het verhaal van Jill, een zestienjarig meisje dat na haar roerige jeugd op de parallelle planeet Drägan Duma terechtkomt waar de mensen een verbond zijn aangegaan met de draken.


Anna López Dekker
Anna López Dekker is gefascineerd door mensen en waarom ze doen wat ze doen. Fantasy is voor haar de perfecte manier om de menselijke natuur te onderzoeken. In een verzonnen wereld, met andere regels dan de onze, kan je namelijk hele nieuwe situaties scheppen om te kijken hoe je personages reageren. Bovendien is ze altijd al bezig geweest met de vraag “Wat als…?”. Ze schreef het fantasy tweeluik Lathrain en in 2020 verscheen de fantasy-sf De Geestenmeesters.
Evi F. Verhasselt
Nadat Evi. F. Verhasselt (1977) op haar twaalfde de jeugdbibliotheek uitgelezen had, besloot ze dat het tijd werd om zelf iets op papier te zetten. Op 27 oktober 2013 verscheen bij Celtica Publishing De Tranen van Tataneh, Evi’s eerste volledige fantasyroman. Zij weet hierin de lezer op onnavolgbare wijze aan haar verhaal te kluisteren. Momenteel werkt Evi aan een het fantasyepos De Laatste Erfgenaam.


Marleen Dolman
Marleen Dolman (1986) is altijd geïnteresseerd geweest in wetenschap. Zij studeerde scheikunde en heeft vervolgens 11 jaar in een lab gewerkt. Marleen houdt van vlotte verhalen, gedreven door interessante personages in een nieuwe wereld, geschreven zonder al te veel technobabbel. Haar eerste boek Schijnsoldaat noemt ze dan ook “een thriller in een scifi-jasje”. Onder haar pseudoniem Schrijver Omnia is ze te vinden op YouTube, Twitter en Instagram.
Rik Raven
Rik Raven is een Nederlands schrijver, dichter en blogger. Ze schrijft magisch-realistische thrillers, korte verhalen en gedichten. Haar werk heeft een herkenbare stijl, vaak met de thema’s verwerking en confrontatie. Ze schreef de romans Bron, Zucht, Recht en De overlevers. Haar thrillergedicht Een hartklop ten afscheid behaalde een eerste prijs bij Crime Zone. In 2021 verscheen haar eigen dichtbundel Salmiak.


Marieke Frankema
Als een spin in een web weeft Marieke alle verschillende aspecten van haar leven aan elkaar. De draad krachtigste draad in haar web, is die van het schrijven. Verhaallijnen schieten eruit als zilverdraden, krullend en kronkelend door het web van haar leven. Haar verhalen verschenen onder meer in Pure Fantasy, Upturn en The S-word. Inmiddels heeft ze elf boeken op haar naam staan en zijn er verschillende verhalenbundels uitgebracht met een verhaal van Marieke daarin. De volgende boeken zijn in de maak.
Joost Uitdehaag
Joost Uitdehaag (1971) is zijn hele leven al gefascineerd door de idealen en mystiek van de middeleeuwen. Zo reisde hij langs talloze kastelen en kloosters en leidde hij jarenlang rollenspelgroepen. Hij schrijft regelmatig fantasyverhalen voor wedstrijden en tijdschriften. Zijn verhaal Life in a monastic lab werd gepubliceerd in het Engelstalige tijdschrift Nature en later opgenomen in de prestigieuze verzamelbundel Nature Futures 2. Bij uitgeverij Nimisa publiceerde hij Fulia, een episch low fantasy verhaal, over een jonge vrouw die haar stervende wereld moet redden.


Mark Groenen
In zijn verhalen zoekt Mark Groenen de grens op tussen de realiteit en het fantastische. Zijn favoriete genre? Magisch realisme, maar hij zoekt ook andere genres op, zoals (contemporary) fantasy, science-fiction en horror. In maart 2021 werd Mark tot “Stadsschrijver van Eindhoven” gekroond met zijn prijswinnende verhaal Columbia.
Cathinca van Sprundel
Cathinca van Sprundel (1989) was vanaf het moment dat ze een pen kon vasthouden verliefd op schrijven. Ze studeerde literatuurwetenschappen en journalistiek en is altijd bezig met woorden en muziek. Met haar standalone fantasyboeken ‘De vrouwe van Myrdin’, ‘De held van Anwyn’ en ‘Ellowyns toren’, uitgegeven bij Dutch Venture Publishing, wist ze al vele lezers te betoveren. Voor haar verhalen laat ze zich inspireren door (Keltische) mythen, sagen en sprookjes. Haar boeken zijn vertaald in het Engels, Duits, Chinees, Turks en Italiaans en ook beschikbaar als e-book en luisterboek.


Frank van Dongen
Als evolutiebioloog is Frank van Dongen gefascineerd door de oorsprong en toekomst van de mens. In zijn romans wordt de mensheid op de proef gesteld door haar eigen creaties en door buitenaardse beschavingen. Hij debuteerde in 2009 met de toekomstroman Het Bouwplan en schrijft nu vol overgave aan zijn science fiction serie Ontdekking van de mens.
Patrick Berkhof
Patrick Berkhof is de auteur en bedenker van de fantasiewereld van Dizary. In 2016 debuteerde hij met Dizary – Het Levende Systeem. Sindsdien zijn er vier boeken van zijn hand verschenen. Zoals Demonen van Myradé en de verhalen van Jalvin. Ook publiceerde hij voor andere uitgevers diverse korte SF en fantasyverhalen.


Esmeralda van Belle
Esmeralda van Belle (1986) is auteur van de Young Adult Mythische Fantasy reeks Ordo Entia. Wat begon als een kort verhaal is uitgegroeid naar een reeks van acht boeken en in elk geval één novelle. Inmiddels zijn er al drie boeken verschenen, Openbaring, Opstand, Ontstaan en de novelle, Ode.
Ordo Entia vertelt over een eeuwenoude geheime organisatie die de balans tussen de mythische wereld en de menselijke wereld in stand wil houden. Het gaat over de kwetsbare verhoudingen tussen mens en mythisch wezen, maar vooral over de onstuimige relaties tussen personen, al dan niet mythisch.
Latoya Morris
Latoya Morris is vertaler Engels en Duits. Ze komt uit Limburg, maar woont al ruim 15 jaar met haar man en twee katten in het westen. Naast schrijven houdt ze van tekenen, schilderen, lezen, zingen en gitaar spelen. Ze is ook sportief, een natuurmens en houdt van verre reizen.

Michiel Richards
Michiels jarenlange ervaring als scenarioschrijver voor tv-series helpt hem om soepel met genres om te springen. De boeken die hij tot nu toe geschreven heeft, vallen in de volgende genres: mystery, science fiction, fantasy, magisch-realisme en psychologische roman. De rode draad in zijn verhalen en boeken is het geworstel met je identiteit. Hoe word je wie je bent? Mensen moeten om die vraag te beantwoorden vaak een grillige weg afleggen. Een weg vol complicaties, gevaren en verlossende inzichten. Zijn hoofdpersonen gaan meestal niet zozeer de strijd aan met de boze buitenwereld (veilig), maar proberen vooral te ontdekken wat ze aan zichzelf kunnen veranderen en verbeteren (lastig). Michiel schrijft daarom onder het volgende motto: Vechten is veilig, liefde is lastig.


Tony P. Morgan
Tony P. Morgan is een 55-jarige leraar, gewezen journalist en schrijver van musicalscripts. Hij heeft een voorliefde voor alles wat een magische twist heeft of waar een hoek af is. De moeilijke keuzes op de levensweg van jongvolwassenen boeien hem mateloos. Met 'VuurCirkel' maakt hij zijn debuut. Het is het eerste deel van de fantasy 15+ VuurSaga-trilogie waarin de jonge Moria probeert een leidersplaats te veroveren in een land dat door interne verscheurdheid, vijanden, monsters en zwarte magie wordt belaagd.
Anaïd Haen
Anaïd Haen (1966) schrijft over alles wat haar boeit, voor iedere leeftijd en in elk genre waar een verhaal in verteld wil worden. Moest ze écht kiezen, dan werd het sciencefiction, op de voet gevolgd door fantasy, omdat ze in die genres voluit werelden, personages en omstandigheden kan bedenken. Vaak doet ze dit samen met auteur Django Mathijsen die, net als Anaïd, veel verhalenwedstrijden heeft gewonnen. Met hem heeft ze inmiddels meer dan twintig boeken en tientallen korte verhalen geschreven. Hun sciencefictionbundel Er zal eens bevat verhalen waarmee ze hoog scoorden, zowel nationaal als internationaal. Maar hun prachtige serie Decadentia is er eentje die je niet wilt missen.

Cocky van Dijk
Cocky van Dijk leeft voor verhalen. Niet alleen is ze de uitgever van Zilverspoor en Zilverbron, ook redigeert ze en schrijft ze. Kortom, ze zit elke dag met haar neus in verhalen.
Het nieuwste boek, de verhalenbundel Hersenschimmen neemt ze natuurlijk mee. En daar vertelt ze graag over. Het is een verzameling van allerlei verhalen die ze in de loop van de jaren geschreven heeft. De thema’s die door de bundel heen lopen zijn: verandering, bevrijding, 1001-nachten, en vooral humor.
Django Mathijsen
Django Mathijsen (1966) Is sciencefictionverhalen gaan bedenken als logisch vervolg op de honderden populairwetenschappelijke artikelen die hij heeft geschreven. Door de jaren heen heeft hij veel prijzen gewonnen voor zijn verhalen, die soms in samenwerking met Anaïd Haen zijn geschreven. Met haar heeft hij inmiddels meer dan twintig titels op zijn naam staan, zowel voor de jeugd als voor volwassenen.
Behalve in Nederland is zijn werk ook in Amerika en andere landen gepubliceerd. Hij is afgestudeerd als ingenieur aan de TU Eindhoven en heeft als jazzorganist gewerkt. Daarnaast was hij technisch consultant bij het tv-programma ‘Robot Wars’.
Naast Er zal eens en de Decadentia-reeks, zal van Django ook de technothriller Roborecht te vinden zijn bij de stand van Uitgeverij Zilverspoor.


Peter DeWillis
Als schrijver van twee boekseries belandt Peter in wonderlijke avonturen. In de hoedanigheid van Peter DeWillis verhaalt hij over de magische wereld in De boeken van Terra Fabula. Verhuld als Gustaaf Glibber neemt hij ons in Griezel & Co mee naar monsters met een hart van goud. Door zijn beroep als maker en docent werkt Peter op verschillende theater- en filmopleidingen waar hij studenten coacht om verhalen te creëren met gebruik van diverse media. De wereld van de verbeelding is waar hij elke dag vertoeft, omringt door prachtige vertellingen.
Robin Rozendal
Robin Rozendal (1984) is schrijver en illustrator van fantasyboeken, naast haar werk als videomaker en fotograaf. Ze woont in Amsterdam met twee katten. ‘Verloren Aluria’ is het eerste boek in de serie ‘Levende Steden’. Eerder publiceerde ze met een schrijfgroep de verhalenbundel ‘Werelden Ontwaken’, waarin ook een verhaal uit Erimaer staat. Daarnaast tekende ze haar eigen omslag en illustraties, maakte ze meermaals de omslag illustratie voor Vonk Magazine en illustreerde ze het kinderboek ‘Luguberg: talentenjacht’, van Dianne Arentsen


Garvin Pouw
Garvin Pouw is de schrijver van "Valtada", een doorlopende high fantasy boekenserie voor volwassenen. Daarnaast heeft hij in zijn zelfde wereld ook twee kant en klare trilogiën. Zijn romans zijn bekroond, spannend, avontuurlijk en filmisch tot de verbeelding sprekend. De ultieme worldbuilder in het Nederlandse fantasy genre.
Joke Adam
Joke Adam houdt van fantasie, wetenschap, bordspellen, kunst en verhalen. Volgens haar passen deze interesses bij elkaar en dat bewijst ze met boeken zoals Buitenaardse Geschenken, De Valsspeler en de novelle De blauwe golem (Rare Boekjes-reeks 59, Stichting Fantastische Vertellingen).
Naast de verschillende korte verhalen die ondermeer in Verhalen Vertellers zijn verschenen, werkt ze aan een boek over onderzoekers in een magische, corrosieve woestijn. Ook in dit verhaal worden experimenten uitgevoerd en moeten sommige mensen hun meningen herzien.


Gerd Goris
Gerd Goris (1986) ontdekte het plezier van het schrijven toen hij in zijn kinderjaren avonturenverhalen verzon en deze met behulp van een ouderwetse typemachine op papier zette. Grote namen als JRR Tolkien en Raymond E. Feist wakkerden zijn literaire verbeelding aan. Momenteel is schrijven Gerds geliefkoosde hobby. Hij beleeft er enorm veel plezier aan en haalt er ook vaak kracht uit. Met zijn debuut Goedzo en de Zoeker hoopt hij lezers een verhaal te schenken dat boeit, ontspant en plezier of troost biedt voor wie zoekt.
Cathy Rose
Cathy Rose is in Antwerpen geboren in 1976. Als hoog sensitieve meid ontdekte ze al gauw dat creativiteit haar soelaas bood op momenten dat ze de drukte even wou ontlopen. Ze begon al op jonge leeftijd verhaaltje toverzinnen en won er zelfs jeugdprijzen mee.
Lennerts Levels is haar debuut en vertelt het spannende verhaal Lennert die in een oorlog wordt gesleurd door de tovenaar Xenedeer. Maar iemand verbergt zich achter Lennert...


Gé Ansems
Gé Ansems (1948) is van huis uit toneelspeler. In 1975 ging hij als journalist voor de Haagse krant Het Vaderland werken, vervolgens werkte hij als redacteur voor het maandblad Kinderen en heeft een werkzaam leven als journalist achter de rug.
Hij publiceert nog altijd poëzie en proza en heeft zijn eigen vertelvoorstelling ‘De Slangfluit’ waarbij hij royaal gebruik maakt van theatrale middelen. Begin jaren tachtig eed Ansems mee aan hete hoorspel ‘De Hobbit’, gebaseerd op het gelijknamige boek van Tolkien dat door de NCRV werd uitgezonden. Bij Macc zijn ondertussen drie boeken van hem verschenen, waaronder twee boeken uit de serie Dikke Tot en recent het eerste deel van de Castlefest Kronieken.
JOHAN KLEIN HANEVELD
Johan is een schrijver in hart en nieren. Er zijn momenteel meer dan twintig boeken van hem verschenen en hij won verschillende prijzen met zijn korte verhalen. Hij is daarnaast de samensteller van de klimaatbundels Voorbij de Storm en Welkom in de broeikaswereld. Korte verhalen van zijn hand verschijnen regelmatig in bundels en tijdschriften. ‘Ik geloof dat we met onze verbeelding soms iets kunnen oppikken van de betekenis van onze werkelijkheid, die we meet onze ogen niet kunnen waarnemen.
Recent heeft hij zijn tweede project met Theo Barkel afgerond, de SF/Fantasy roman De Anti-Materie Tovenaars.


Theo Barkel
Theo Barkel, geboren in 1968 te Rotterdam, stond aan de wieg van Uitgeverij Macc en is al vele jaren actief als schrijver. Naast de horrorserie Shadajaël zijn verschillende van zijn korte verhalen gepubliceerd. Met zijn humoristische fantasyroman Het Chagrijnige Slagzwaard werd hij zelfs vergeleken meet de Britse schrijver Terry Pratchett. Maar ook serieuze onderwerpen gaat hij niet uit de weg. Zijn grote liefde is en blijft echter Sciencefiction. Zo werd zijn roman Thorsen & Daine omschreven als “Heerlijk hilarische Space-Opera” en heeft hij onlangs met Johan Klein Haneveld hun tweede samenwerkingsproject afgeleverd, De Anti-Materie Tovenaars.
Yvette Hazebroek
Schrijven speelt voor Yvette Hazebroek van jongs af aan al een grote rol in haar leven. Tijdens de middelbare school schreef ze voor de plaatselijke jongerenkrant en won de aanmoedigingsprijs van een Flevolandse schrijfwedstrijd. Na een studie journalistiek en stages bij regionale dagbladen vertrok ze voor vijf maanden naar New York voor de master Media & Arts. Bij thuiskomst schreef ze voor verschillende muziektijdschriften. Verliefd geworden op het genre Steampunk besloot ze om haar schrijfliefde te combineren door in een paar maanden Bay en de Piraenauten te schrijven. Het werd haar debuut en een droom die uitkwam.
“Een stormachtig avontuur over het varen van je eigen koers.” Fantasize.nl


Esther Geurts
Esther Geurts is al van kleins af aan dol op schrijven. In groep drie riep ze al dat ze ‘prinsessenschrijfster’ wilde worden. “Schrijven is iets dat ik altijd al heb gedaan. Fantasy is het genre waarover ik vooral lees en schrijf.” Als lerares primair onderwijs kan ze het verhalen schrijven ook goed gebruiken. Zo schreef ze verhalen voor ‘ Trefwoord’, een methode voor de sociaal emotionele ontwikkeling voor de basisschool.
Nadat ze tijdens haar studie aan de PABO aan haar eerste grote manuscript was begonnen, De legende van Alcracht, spoorde familie en vrienden haar aan om ermee naar een uitgever te gaan. De Legende van Alcracht werd uiteindelijk door Boekscout in twee delen uitgegeven.
Haar tweede manuscript, Blogger en Bewaarder, zal in 2023 door Mac uitgegeven worden. Twee van haar korte verhalen, Door de Poort en De Vlek, zijn in respectievelijk Verhalen Vertellers 5 en Vampieren & Demonen 2, die tijdens Fantastic Reads voor het eerst verkrijgbaar zal zijn, reeds verschenen.
Désirée de Jong
Désirée de Jong (1969) wordt van jongs af aan bestempeld als een dromerig kind. Lezen is een grote passie van haar en ze verslindt de boeken van. Onder meer Thea Beckman. Ze droomt ervan om ook schrijfster te worden.
Het schrijven van gedichten gaat haar goed af. Hierdoor aangemoedigd besluit ze dat het hoog tijd wordt om haar schrijversdroom te verwezenlijken. Andradorra verschijnt en gooit hoge ogen. Het wordt door NBD/Biblion als “Een spannend en origineel debuut” omschreven en Modern Myths noemt en een ongelooflijk meeslepend verhaal.


Anton J. de Lange
Met zijn tomeloze fantasie heeft hij zich altijd aangetrokken gevoeld tot het schrijven van sciencefiction verhalen. Reeds op jeugdige leeftijd schreef hij een aantal geestige korte verhalen en zijn eerste sciencefictionwerk.
In 2005 werd zijn boek “Schooieren” uitgegeven. Dit werk handelt over de jeugd (waar hij deel van uitmaakte) die zijn weg vond in het zwaar gehavende naoorlogse Rotterdam.
Van zijn hand is in 2013 via Buma/Stemra tevens een CD met eigen composities verschenen, in de stijl en traditie van de 18de eeuw. Het schrijven van SF werk is echter altijd zijn passie gebleven.
Momenteel wordt er hard gewerkt aan het vervolg op zijn debuut Alka
Vince Penders
In niets, en toch in alles, lijkt Vince Penders (1990) nog op het jongetje dat op zijn elfde met schrijven begon. Hij had een niet-aflatende fantasie, een rotsvaste toewijding aan zijn manuscripten en een protofascistische drang tot correcte spelling. Verhalen van een paar pagina’s lagen hem niet: hij had hele boeken te vertellen, een wereld vol wendingen en details. Ook tegenwoordig zwellen zijn creatieve ideeën al snel aan tot een complete roman. Misschien ligt het aan de veelzijdigheid van alles wat hem fascineert? Die brede interesse vormt in veel opzichten zijn leven.


Lady Dagmar van der Krift
Dagmar, sinds Augustus 2016 officieel Lady of Wildernesse Wood, schrijft al gedichten en verhaaltjes vanaf het moment dat zij leerde schrijven. Op jonge leeftijd waren het meestal opdrachten voor school, maar vanaf de middelbare school werd het serieuzer. Boeken als “Krabat, Meester van de zwarte molen” van Otfried Preußler en “Koning van Katoren” van Jan Terlouw werden een inspiratie. Wegdromen in boeken en eigen geschreven verhalen was haar rustmoment in het drukke puberleven. Met de film van The Neverending Story leek alles op z’n plaats te vallen. Dit was wat zij wilde doen. Verhalen schrijven. Een moment creëren voor anderen om even uit hun eigen leven te stappen.