Studeren in de LocHal

Studieplekken voor studenten

Vanwege de coronaregelgeving is de Bibliotheek LocHal op dit moment gesloten. Met toestemming van de gemeente Tilburg, mag de Bibliotheek LocHal sinds half maart 50 studieplekken beschikbaar stellen aan studenten, om toch iets te kunnen betekenen voor deze groep. Studenten kunnen hier van maandag tot en met zaterdag gebruik van maken.

Read in english
 

Wie kan gebruikmaken van de studieplekken?

Je kunt van een studieplek gebruikmaken als je een student bent aan het mbo, hbo of aan de universiteit. Bij binnenkomst toon je: 

  • je reserveringsmail  
  • je studentenpas

Hoe kun je reserveren?

Om een studiekplek te reserveren kun je maandag t/m zaterdag tussen 9 en 14 uur bellen naar 013 46 48 590*.  

Let op: vanwege Pasen is de Bibliotheek LocHal op maandag 5 april gesloten. Die dag kun je dus niet studeren in de LocHal. Op zaterdag 4 april kun je wel bellen om een studieplek te reserveren voor dinsdag 6 april.

  • Je kunt een studieplek reserveren voor de volgende dag, niet voor later die week. Zo krijgt iedereen een kans. 
  • Je kunt reserveren voor één dagdeel (3,5 uur), de ochtend of de middag. Het binnenkomen en weggaan gebeurt in vier verschillende tijdsloten. De exacte aankomst- en vertrektijd vermelden we in de bevestigingsmail die je krijgt. 
  • Het is niet mogelijk te reserveren voor meerdere personen. Je kunt alleen individueel gebruikmaken van een studieplek.
  • Je blijft na aankomst gedurende het hele tijdslot op je studieplek. Behalve om naar het toilet te gaan (toiletten zijn open), is het niet toegestaan om door de LocHal te lopen. Je kunt dus helaas ook niet printen, kopiëren of boeken zoeken. Ook tussentijds naar buiten gaan is niet toegestaan.
  • Je mag op je studieplek zelf meegebracht eten en drinken (niet-alcoholisch) nuttigen. In het Stadscafé is (alleen) koffie en thee te koop.
  • Lees de bevestigingsmail goed, hierin staan ook de andere huisregels. Die regels zijn er om ervoor te zorgen dat iedereen veilig gebruik kan maken van een studieplek. We vertrouwen op je begrip. 

* Mogelijk moet je even wachten, omdat de lijn bezet is. We werken aan een online reserveringssysteem voor de studieplekken, maar kunnen dit helaas nog niet op korte termijn in gebruik nemen.