Foodlab

FoodLab

Prikkel je zintuigen tijdens food events

Foodies, kookgekken, lokale producenten en innovators: je komt ze tegen in het FoodLab. Op deze ontmoetingsplek in de Bibliotheek worden al je zintuigen aangesproken. Er is altijd iets te proeven, ruiken, zien of voelen. Maar ook je geest wordt er geprikkeld. Leer tijdens onze food events wat er precies op je bord ligt, wat de voedingswaarde ervan is, waar het is geproduceerd en welke innovatieve technologieën daarbij kwamen kijken.

Doorlopende mini expositie

In samenwerking met GroeiTuin013 is er een doorlopende mini expositie in het FoodLab te zien. Deze wordt continu aangepast met seizoenproducten van het moment uit de GroeiTuin, bijbehorende informatie en inspirerende recepten, aangevuld met leuke en interessante weetjes en bijpassende boeken. Er worden soms ook soep- en andere proefmomenten georganiseerd.

Kaasprinters en kauwbare kevers

Op allerlei verschillende manieren brengt het FoodLab mensen samen met een fascinatie voor eten, koken en voeding. We volgen de trends en seizoenen, en spelen tijdens debatten en workshops in op lokale thema’s die mensen bezighouden: van 3D-kaasprinters tot urban farming, van biobased verpakkingen tot eetbare insecten.

In het FoodLab raak je nooit verzadigd

Het FoodLab heeft zich aangepast aan haar thema: het lab heeft geen vaste vorm. Ons mobiele FoodLab vind je meestal op de begane grond van de LocHal, maar het is ook regelmatig te vinden als extra ingrediënt bij activiteiten op andere plekken in de Bibliotheek. Ook in de LocHal expositieruimte kom je ons tegen. Samen met Kunstloc Brabant maken we exposities, waarbij we lokale voedselproducenten en kunstenaars vragen om zich samen te buigen over een lokaal voedselvraagstuk.

Bezoek een van de food events van het FoodLab

14 dec

Kopje soep met ...

FoodLab
16:00
17:00
LocHal-foodlab

Ideeën voor een event of workshop in het FoodLab?

We dagen je uit samen met ons invulling te geven aan de programmering in het FoodLab. Heb je een honger naar meer kennis over voedsel? Heb je een idee voor een interessante workshop? Zoek je een partner voor een nieuw lokaal foodproject? Laat het ons weten!

Aanvraagformulier activiteiten

Contact

foodlab@bibliotheekmb.nl

Meer ruimtes

LocHal DigiLab Cyber

DigiLab

Ontdek de nieuwste technologie. Schud de uitvinder in jezelf wakker. Kom experimenteren met nieuwe technologie en de modernste hard- en software. In het DigiLab mag je zelf aan de slag met 3D-printen

Futurelab Kids

FutureLab

In het FutureLab verkennen we samen met Tilburgers de toekomst. De Tilburger is zelf onderdeel van die toekomst en kan daar zelf ook invloed op uit oefenen. We brengen Tilburgers met elkaar in contact

Gamelab

GameLab

Loop het GameLab binnen en laat je uitdagen door vette console games, kunstzinnige indie games en retro spellen. Speel met vrienden de mooiste tabeltop spellen of duik in de wereld van Dungeons &