16 september 2021 17:00 tot 14 november 2021 17:00
Expositieruimte

Expositie Van Hier & Verder

Van hier en verder

Brabant barst van het talent en dat mag gezien worden. Daarom presenteert Kunstloc Brabant van 16 september tot en met 14 november in de expositie Van Hier & Verder | talentontwikkeling in Brabant enkele veelbelovende makers verbonden aan deze provincie. Sommigen timmeren internationaal aan de weg, anderen staan meer aan het begin van hun loopbaan. De expo toont bijzonder werk dat bestaat uit uiteenlopende kunstvormen; van beeldende kunst tot letteren, van muziek tot theater en van film tot design. 

Organisator

Opening

Tijdens de opening van de expositie Van Hier & Verder op 16 september kun je kennismaken met de makers uit TalentHub Brabant. Ook is er een korte performance van dansgezelschap The100Hands en een literaire voordracht van Elianne van Elderen. De presentatie is in handen van Dion Soethoudt. Ben erbij en geniet van wat hier kiemt en uitwaaiert over Nederland én daarbuiten. 

Donderdag 16 september 
Duur: 17.00 – 19.00 uur
Locatie: LocHal, Tilburg
Kosten: gratis

TalentHub Brabant

In Brabant wordt op een unieke manier samengewerkt aan de ontwikkeling van creatief toptalent. Alle kunstenaars in de expositie zijn verbonden aan een van de zeven ‘talenthubs’ van het programma TalentHub Brabant van de provincie Noord-Brabant en Kunstloc Brabant. Binnen TalentHub Brabant werken presentatie-instellingen, podia, festivals en andere ondersteunende instellingen samen met meer dan honderd talenten. Zo bouwen ze gezamenlijk aan een goed klimaat voor jonge veelbelovende makers in Brabant.

Kom in de expo Van Hier & Verder kennismaken met de makers uit TalentHub Brabant. Geniet van wat hier kiemt en uitwaaiert over Nederland én daarbuiten. Van 16 september tot en met 14 november kun je het werk bewonderen van onder andere Noortje Haegens, Wessel Verrijt, Billie van Katwijk, Sandro van der Leeuw en vele, vele anderen.

VR beleving

Een van de werken op de expo is Inktzwart van Iris van der MeuleInktzwart is een poëtische virtual reality-ervaring waarin de herinnering aan de MH17-ramp centraal staat. Een digitaal monument dat de slachtoffers herinnert, maar ook gaat over de getuigen van de crash en andere betrokkenen. Inktzwart werd genomineerd voor een Gouden Kalf voor Beste interactive op het Nederlands Filmfestival. De VR-installatie wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met het digilab van Bibliotheek Midden-Brabant.

Meer informatie

Alle informatie over de expositie en het randprogramma vind je op Kunstlocbrabant.nl/vanhierenverder