Hero afbeelding
Jantien_VR

AI-Parade

Artificial Intelligence in de LocHal

De AI-Parade is een rondreizende expositie die elke maand in een andere bibliotheek te ervaren is. De gehele maand mei is de AI-Parade te beleven in de Bibliotheek LocHal en kun je meedoen aan allerlei activiteiten rondom kunstmatige intelligentie. Maak kennis met de mogelijkheden, kansen en dilemma’s rondom AI, creëer je eigen AI-gegenereerde kunstwerk en leer de nieuwste open source toepassingen gebruiken.

[VIDEO] Robots – kindercollege met professor Ton Wilthagen

Met robots kun je alle kanten op. Ze kunnen aan de lopende band dingen doen die je zelf te simpel en saai vindt. Je kunt ze ook sommen laten oplossen waar je zelf niet slim genoeg voor bent. Ton Wilthagen, professor van Tilburg University en schrijver van het boek Roosbot, praat je bij.

[VIDEO] KennisMakerijRevue Digitale Literatuur – met Siebe Bluijs & Micha Hamel

Digitale literatuur? Wat is dat dan nu weer? Onderzoeker Siebe Bluijs en maker van digitale literatuur Micha Hamel vertellen er samen alles over in hun online talk. Van Flash-animaties tot virtual reality en van Instagram tot alternatieve verhaallijnen. Ontdek een wereld vol verhalen en gedichten die zijn gemaakt – of die je zelf maakt – met de eindeloze mogelijkheden van digitale technologie.