rondleidingen

Rondleidingen

Ontdek de LocHal tijdens een rondleiding

Maak kennis met de veelzijdige LocHal. Dagelijks kunnen wij rondleidingen verzorgen, waarin we je wegwijs maken en vertellen over het verleden, heden en de toekomst van het monumentale gebouw. Boek een rondleiding en ga op ontdekkingstocht door het gebouw.

Boek een rondleiding in de LocHal

Ontdek verleden, heden en toekomst

Dit sterk staaltje architectuur heeft een rijk verleden. De verhalen van oud-NS-medewerkers, die de bibliotheek heeft verzameld, brengen de historie tot leven tijdens de 45 minuten gratis rondleiding door onze vrijwillige gidsen. Ontdek ook wat deze 11.000 vierkante meters vandaag de dag voor jou in petto hebben.

Onze rondleiders maken je wegwijs in het gebouw, zodat je na afloop moeiteloos je weg vindt naar de expositieruimte, de zes themalabs, horecapunten en werk- en studieplekken. Overal doe je nieuwe energie en inspiratie op. 

Voor meer informatie en het boeken van een rondleiding kun je mailen naar: marijkefackeldey@bibliotheekmb.nl of bel naar  Sophie Bruers (06-39820158).

Book a guided tour in English

Discover past, present and future

Come and see the famous LocHal where you can work and study in a relaxed and creative atmosphere. We, the Central Brabant Library, KunstLoc and Seats2Meet, will take you, the international community, to the past, present and future of our monumental LocHal with a free guided tour in English of 30 to 45 minutes.

Delia, whose parents are Italian, grew up in Edinburgh, Scotland. She studied and got a degree in Architecture at Strathclyde University in Glasgow. She moved to the Netherlands and married a Dutch man. After she had her first child, she became a stay-at-home mum in Tilburg. As an International in Brabant, she is excited about giving guided tours of the LocHal in English. 

If you are you interested in a guided tour in English please contact marijkefackeldey@bibliotheekmb.nl or call Sophie Bruers (06-39820158). For a group with a max of 5 persons we charge €75,-

Ontdek de architectuur van de LocHal

Geïnteresseerd in architectuur? In iedere bibliotheek zijn verhalen te vinden, maar de LocHal vertelt zélf een verhaal. Tijdens de uitgebreide architectuurrondleiding door de LocHal neemt gids Myrthe Breukink u mee door dit verhaal. Van de nog steeds voelbare industriële geschiedenis tot de indrukwekkende textiele architectuur. In ongeveer anderhalf uur komt u te weten hoe vier architectenbureaus hun krachten bundelden om van een oude kraanbaan een moderne bibliotheek én huiskamer voor de stad te maken. 

De rondleiding is op dit moment voor max. 6 personen en kost €110,-. (We hanteren tijdelijk aangepaste prijzen vanwege de coronacrisis) 

Schrijf je in voor een architectuurrondleiding

Privé-rondleiding door de LocHal

Wil je graag met een eigen groepje een rondleiding (max 5 personen)? Dan bieden wij ook een privérondleiding aan door de LocHal. De gids neemt de groep mee gedurende een uur en een kwartier en vertelt over het verleden en het heden van de LocHal. De bestaande constructie en de nieuwe architectuur worden ook belicht. Deze vormen namelijk samen het decor voor een vernieuwend bibliotheekconcept: een huiskamer voor de stad waar kennis wordt opgehaald en geproduceerd.

De kosten voor de algemene rondleidingen zijn €50,- (voor een groep van maximaal 5 personen). (We hanteren tijdelijk aangepaste prijzen vanwege de coronacrisis) 

Naast de algemene rondleidingen is ook onze architectuurrondleiding op aanvraag te boeken als privérondleiding. Gids Myrthe Breukink neemt je dan mee door de nog steeds voelbare industriële geschiedenis en de indrukwekkende textiele architectuur van de LocHal.

De kosten voor deze architectuurrondleidingen zijn €110,- (voor een groep tot en met 6 personen). (We hanteren tijdelijk aangepaste prijzen vanwege de coronacrisis) 

Voor meer informatie en het boeken van een algemene of architectuurrondleiding kun je mailen naar: marijkefackeldey@bibliotheekmb.nl of bel naar  Sophie Bruers (06-39820158).

Presentatie door een LocHal-specialist

Presentatie over de achtergrond en realisering van de LocHal door één van onze LocHal-specialisten. Wat waren de eerste gedachten, hoe verliep het besluit- en bouwproces, wat is de Bibliotheek Nieuwe Stijl en wat zijn de ervaringen tot nu toe? De presentatie wordt toegesneden op de specifieke interesse van de groep en er is tijd voor vragen en antwoorden. Duur ongeveer een uur en voor groepen tot 25 personen. Kosten €200,-. (We hanteren tijdelijk aangepaste prijzen vanwege de coronacrisis) 

Route-app 'Brabant Vertelt'

Brabant Vertelt is een route-app die doormiddel van gedichten, beelden, geluiden en tekst de verhalen vertelt die Brabant rijk is. Via deze app kun je ook de Tilburgse Spoorzone ontdekken! 

Tijdens het lopen van de route ‘Ontdek de Spoorzone’ maak je kennis met de geschiedenis van de gebouwen, de functie die deze gebouwen nu hebben en de met verschillende kunstwerken in de Spoorzone.

Download de app

Renovatie van de LocHal

Modern monument

In de meer dan achttien meter hoge LocHal uit 1932 werden vroeger locomotieven gerepareerd. In 2017 startte de renovatie, een grootse uitdaging voor de betrokken architecten en aannemers. Zij bouwden de glas- en staalconstructie opnieuw op en behielden enorm veel monumentale elementen.

Lees meer over de historie van de LocHal