Ontdek de programmalijnen

van de KennisMakerij & StemmingMakerij

KENNISMAKERIJREVUE

De online KennisMakerijRevue bestaat uit een reeks van actuele videotalks én een podcastserie. Van gender, klimaat en racisme tot straatpoëzie, welzijn en persoonlijke ontwikkeling. Met o.a. fietsheld Hera van Willick, auteur Tommy Wieringa, hoogleraren Judi Mesman en Ton Wilthagen, geluksambassadeur Leo Bormans en ‘Denker des Vaderlands’ Daan Roovers.

Check de online talks en podcast

kennismakerijrevue
Tegenlicht

TEGENLICHT MEETUP TILURG

Tegenlicht is een VPRO-programma waarin belangrijke ontwikkelingen die onze wereld in de 21ste eeuw vormgeven tegen het licht worden gehouden. In Tilburg worden de lokale Tegenlicht Meetups georganiseerd door de KennisMakerij en labs in de LocHal. Over bijvoorbeeld democratie, creatieve technologie, mensenrechten en het voedsel van de toekomst.

Heb jij een idee voor een Tegenlicht Meetup?

GENDER & INCLUSIE

Eén van de oudste en nog altijd terugkerende programmalijnen van de KennisMakerij en StemmingMakerij is Gender. Van On Gender, Meiden Dromen en #MeTooTilburg  op de oude locatie tot aan de reeks Mans Genoeg van Feniks Emancipatie Expertise Centrum, de digital expo Gender in de Blender en de Roze Maandag Zomer Meet Ups in de LocHal.

Bekijk de gastcollectie van wethouder Marcelle Hendrickx

gender
fuckup nights

FOUTEN MAKEN MOED

Dit was één van de motto’s waarmee de KennisMakerij het avontuur van bibliotheekinnovatie begon. De perfecte plek dus voor Fuckup Nights Tilburg. Want waarom alleen succesverhalen delen als we van fouten minstens net zoveel leren?  Ook werd er een podcastserie ontwikkeld: de Faalcast. Ook daarin worden fouten gevierd en de gasten in het zonnetje gezet.

Ontdek de podcast, de events en de boekentips

CULTUREEL PODIUM

“Dit was de vetste tijd ooit in een Bibliotheek” aldus één van de zangers tijdens Popronde Tilburg, terwijl hij van het podiumblok afsprong. De KennisMakerij was ook het toneel van o.a. voorstellingen over mannenemancipatie, vluchtelingen en de Berlijnse Muur, het jazz- en literatuurprogramma ParaBIEBop, de Tilburgse Stadscomponist én improvisatiecomedy.

Beluister de KennisMakerij-playlist van Popronde Tilburg

cultureel podium
kenniskans

KENNISKANS

Met KennisKans worden bedrijven en organisaties uitgedaagd om kennis die wordt overgedragen binnen hun eigen muren open te stellen voor de bewoners van Midden-Brabant. Zo waren colleges van bekende schrijvers voor Fontys Journalistiek ook toegankelijk voor jou! Andere KennisKansen gingen o.a. over architectuur, stress en de betekeniseconomie.

Lees meer over de kenniskans