Hero afbeelding
5 jaar LocHal

Programma vrijdag

5 jaar LocHal

Op de vrijdag hebben we een hartstikke gezellig programma voor je klaar staan. Zo gaan we onder andere terugblikken op 5 jaar LocHal met het radioprogramma TilbuzZ. Komt kinderboekenschrijver Pim Lammers langs bij de live podcast John & Paul hebben woorden. En organiseren we onze allereerste Pride & Paperbacks talkshow met niemand minder dan Hanna Bervoets. En dat is nog lang niet alles!

Expositie TijdLab: Sporen van de NS-Hoofdwerkplaats

Doorlopend

De LocHal was vroeger een NS-werkplaats en dat zie je op verschillende plekken nog steeds terug in de LocHal. Zo is er in het TijdLab een stationsklokkenwand te zien met een mini-expo. Hier zie je objecten die zijn verzameld tijdens het project Sporen van de NS-Hoofdwerkplaats; participatief verzamelen voor de Stadscollectie Tilburg (2021-2022). Ook zijn er foto’s en filmpjes te zien over het project.

Sporen van de NS

Live podcast ‘John & Paul hebben woorden’ met Pim Lammers

John & Paul

15.00 uur tot 16.00 uur

John van Uden en Paul Geerts hebben allebei iets met taal. Als docent communicatie, maar ook als auteur en presentator. Hierdoor ontstond de podcast ‘John & Paul hebben woorden’, die drijft op hun passie voor taal. Tijdens 5 jaar LocHal luister je live mee met hun podcast. Speciaal te gast is kinderboekenschrijver en dichter Pim Lammers.

Ben jij erbij?

TilbuZz: 5 jaar LocHal Special

16.00 uur tot 17.30 uur

De leukste talkshow van Tilburg wordt wekelijks door Omroep Tilburg uitgezonden vanuit de LocHal. Tijdens het feestweekend is er een speciale live uitzending die helemaal in het teken staat van 5 jaar LocHal. Samen met medewerkers, bezoekers en wethouders blikken we terug op de mooiste momenten van de afgelopen jaren. En jij luistert gewoon gezellig mee vanaf het trappenlandschap.

Tilbuzz

Op de foto met de KroonluchterØ13

kroonluchter013

16.00 uur tot 21.30 uur

Dé blikvanger van de LocHal is toch wel de prachtige circulaire kroonluchter die gemaakt is van 10.000 ingezamelde PET-flesjes. Normaal hangt hij hoog in de lucht, maar speciaal voor het feestweekend komt hij een avondje naar beneden. Initiatiefnemer Rolp Adriaansen zal meer over dit initiatief vertellen én je kan op de foto tussen de lichtgevende bollen. De perfecte instahotspot!

Talkshow Pride & Paperbacks met o.a. Hanna Bervoets

19.30 uur tot 21.00 uur

Bij de LocHal hosten we iedere twee weken de queer boekenclub Pride & Paperbacks. Tijdens 5 jaar LocHal gaat de initiatiefnemer hiervan, Júlia, in gesprek met gasten en publiek over queer representatie. Hierbij gaan we dieper in op de invloed van representatie in de media en het belang ervan voor de queer gemeenschap. Te gast is onder andere schrijver, essayist en scenarist Hanna Bervoets.

Ben jij erbij?

Pride & Paperbacks