Hero afbeelding
5 jaa

Programma zaterdag

5 jaar LocHal

Op de zaterdag hebben we allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. Zo genieten de kleintjes van de Grote Kleine Voorleesshow en bouwen de oudere kinderen mee aan de bibliotheek van de toekomst met Minecraft. Volwassenen nemen op zaterdag een kijkje achter de schermen. Ook krijg je de leukste boekentips van onze collectioneurs én kun je jouw goede ideeën voor de bibliotheek delen met onze managers en directeuren. Ben jij erbij?

De Grote Kleine Voorleesshow van House of Nouws (3 tot 7 jaar)

10.00 uur en 11.00 uur

Tijdens deze theatrale voorleesshow met een heleboel verrassende ingrediënten brengen we het verhaal van de NEEhoorn tot leven. Een dwars boek over niet mee willen doen, met veel humor en taalgevoel. Samen maken we voorlezen een onvergetelijke ervaring. Aansluitend is er een knutselactiviteit met de Bakfietsjuf.

Meld je aan voor een van de voorstellingen

De grote kleine voorleesshow

Een kijkje achter de schermen bij de LocHal

kijkje achter de schermen

10.00, 11.00, 14.00 en 15.00 uur (duur: 45 minuten)

Tijdens het feestweekend mag je eindelijk een kijkje nemen bij alle plekken van de LocHal waar normaal nooit een bezoeker komt.  Waar wordt er bijvoorbeeld gewerkt en vergaderd? En waar gaat je boek heen als je het inlevert? We laten het allemaal zien tijdens ‘Een kijkje achter de schermen bij de Bibliotheek’. Schrijf je snel in om zeker te zijn van een plekje.

Meld je aan voor een van de rondleidingen

De Minecraft Werkplaats: De Bibliotheek van de Toekomst (8 tot 12 jaar)

11.00 tot 12.30 uur

Wij zijn benieuwd hoe kinderen de Bibliotheek van de Toekomst zien. Daarom zoeken wij minecraftexperts! Samen met andere kinderen ga je aan de slag om de bibliotheek van de toekomst te bouwen. Hoe denk jij dat de bieb er over tien, honderd of misschien zelfs duizend jaar uit zal zien?

Meld je aan en bouw mee

Minecraft

Magic the Gathering: Commander Event 2.0

Magic the Gathering

11.00 tot 16.45 uur

Word je graag uitgedaagd & geïnspireerd qua strategie & creativiteit? Vind je een leuke tijdsbesteding voor alle deelnemers belangrijker dan winnen? Dan raden we je sterk aan om zaterdag 20 januari vrij te houden in je agenda voor een potje *Magic: the Gathering - Commander!* Of je het spel al kent en al langer speelt, of het eens uit wil proberen: voel je welkom!

Er is geen minimumleeftijd voor deelname aan dit event. Wel is het nodig dat je de Engelse taal beheerst.

Doe jij mee?

Leestips van het collectieteam

13.00 tot 16.00 uur

In de LocHal zijn meer dan 150.000 boeken te vinden. Deze collectie wordt bijgehouden door ons collectieteam. Zij vertellen je deze middag alles over de collectie en waar ze de afgelopen vijf jaar mee bezig zijn geweest. Ieder uur is er een andere collectioneur aanwezig die zal vertellen over een aantal specifieke projecten. Ook voor leestips kun je hier zeker terecht!

Leestips van de collectie

In gesprek met… managers en directie van de LocHal

In gesprek met manager

13.00 tot 16.00 uur

Wat moet er in de toekomst anders in de LocHal? Of wat mogen we juist absoluut niet veranderen? Vertel het aan onze managers en directie! Zij luisteren naar jouw input en gaan er met je over in gesprek. De uitkomsten hiervan verzamelen we en gebruiken we als input voor ons nieuwe beleidsplan.

Lees meer!

Tilburgse schrijvers vieren vijf jaar LocHal: boekpresentatie

14.00 tot 16.00 uur

Schrijfatelier Woordwerk is een groep Tilburgse schrijvers die sinds de opening van de LocHal, iedere twee weken samenkomt in het Woordlab. 
Speciaal voor het lustrum van de LocHal schreven ze allemaal een verhaal. Kom naar de feestelijke presentatie!

Kom jij luisteren?

Woordlab_Schrijfatelier

Nu en in de toekomst: A.I. en ChatGPT

Chat GPT

14.00 uur tot 15.30 uur

Foto's, teksten en zelfs stemmen kunnen door slimme computerprogramma's razendsnel worden nagemaakt. Er kleven nadelen aan, maar zeker ook voordelen. Wil jij weten hoe je hier veiliger en weerbaarder mee om kunt gaan? En wil je leren hoe je deze technologie juist kan benutten? Meld je dan snel aan voor de gratis informatiebijeenkomst over kunstmatige intelligentie.

Meld je gratis aan

En er is nog meer… Geniet van een gratis traktatie bij het StadsCafé, ga op de foto bij het greenscreen of snuffel gewoon lekker tussen de boeken.