Recept van de maand #5

Gemarineerde Coeur de Boeuf tomaten met burrata

Iedere maand daagt het FoodLab (Bibliotheek LocHal) een lokale chef uit om een lekker recept te maken met een seizoensgroente uit de StadsTuinderij Piushaven.

In de vijfde video staat de Coeur de Boeuf-tomaat centraal en maakt Robin Verheyen van restaurant Te Koop in Tilburg heerlijke gemarineerde Coeur de Boeuf-tomaten met burrata.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1 kg Coeur de Boeuf tomaten
  • 1 Black Prince tomaat
  • 2 limoenen
  • 1 sjalot
  • ½ rode peper
  • 1 stengel Chinese bieslook
  • 100 ml water
  • Oost Indische kers
  • Olijfolie
  • Snufje peper en zout
  • Italiaans kruiden zout

Bereidingswijze

Gemarineerde Coeur de Boeuf-tomaten

  • Snijd 500 gram Coeur de Boeuf en de Black Prince in 8 stukken en halveer die dan weer zo heb je 16 stukjes.
  • Doe de tomaten in een kom en marineer deze met limoenrasp, olijfolie, peper en het Italiaanse kruidenzout

Bouillon van Coeur de Boeuf-tomaat en rode peper

  • Snijd de rest van de Coeur de Boeuf tomaten klein.
  • Snijd ook de Chinese bieslook, sjalot en rode peper klein en doe die samen met de Coeur de Boeuf tomaten in de blender.
  • Voeg 100 ml water, een snuf zout en sap van 1 limoen toe en blend dit tot een soepje.
  • Leg een zeef op een kom, leg hier de passeerdoek overheen en giet je massa op.
  • Laat het geheel ongeveer een half uurtje uitlekken.

Burrata

  • Snijd plakken van de burrata en maak daar wat kleine blokjes van.
  • Marineer deze met olijfolie, peper en zout.

Opmaak

  • Leg de tomaten in een cirkel op het bord en schik daar de burrata tussen.
  • Werk af met de bloemen en blaadjes van de Oost Indische kers en de bloemen van de Chinese bieslook.
  • Giet in het midden de bouillon

Eet smakelijk!